dissabte, 7 d’abril del 2018

Pi-relats pel Dia de Pi 2018

Un Pi-relat és un microconte on s'amaga el nombre Pi. Cada paraula, ordenadament, ha de tenir la quantitat de lletres dels dígits de Pi. En una notícia anterior us animàvem a crear el vostre pi-relat. Aquests han estat els seleccionats, i publicats a la pàgina web del CREAMAT:
  • Pol i Marc i Adrià conformen un passat junts amb amics abraçant anècdotes, viatges, vivències que un dia reviuran. (Pol Gallego, 1r ESO)
  • Vas i vens a veure Catalunya. El català parla amb ritme constant. Botifarra, mongeta, rovellons amb pa amb tomàquet, cosa típica de Girona. Cant amb cor salvatge que fa alegria, Catalunya canta en harmonia gloriosa quan a Austràlia caminen i juguen feliçment. Amb Catalunya, Austràlia ens guanyem valor i força. (Asha Gassó i Camèlia Nicula, 2n ESO)
  • «Neu i plou a sobre Barcelona». Un senyor adult ens avisa atabalat, fortament, enfadat, preocupat. Amb la por, aparenta molt perdre el barret blau, que tan incòmode era. Jo talment estranyat surto. (Míriam Valero, 3r ESO)
  • Sóc a sota i entro lentament al portal. Penso que l’Aran arribarà. Prepararà galetes. Disfrutem amb el seu caràcter quan quedem. Hi juguem molt amb ell. L.’Arminda pot no arribar. Visitarem junts la catedral romànica. (Emma García, 4t ESO)
  • Som a cole i aviat superarem el gegant repte del relat. (Míriam Cabero, Professorat)

Moltes gràcies a tots els qui hi heu participat!

Departament de Matemàtiques
INS Celestí Bellera